Vissza

Kálvin téri kerékpáros közlekedés összeköttetésének javítása

Leírás

A Kecskeméti utcából meg van oldva az összeköttetés a Baross utcai kerékpár sávhoz, szerintem jó lenne, hogy a Ráday utca viszonylag nagy kerékpáros forgalma is össze lenne kötve, ehhez van elég hely. A Kálvin téren a Ráday utcai zebra mellett lehetne egy kerékpáros lámpa és sáv, ami átvezet a Ráday utcától a tér másik oldalára, így a Ráday utcából a kiskörútra, a híd felé is lehetne biztonságosan, kényelmesen kanyarodni, illetve a Kecskeméti utcából a Ráday utcába könnyen át lehetne jutni, most mindenki a zebrán át biciklizik. A járdán elférne egy kétirányú kerékpárút a Kecskeméti utcától a Ráday utcai zebráig (a kerékpár sáv akár meg is maradhat). Így a Ráday utcából a Kecskeméti utca felé nem kellene három sávot besorolni a Kecskeméti utcába kanyarodáshoz.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Így végig biztonságos, kényelmes kerékpáros összeköttetést nyer a belváros és a Ferenc tér mindkét irányba, illetve a kiskörút is biztonságosan van összekötve a fő kerékpáros útvonalakkal a Kálvin téren.

Helyszín

Kálvin tér
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2214
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Kiss László, 2023.12.08.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás