Vissza

Nyilvános közösségi fürdő

Leírás

Szeretném, ha legalább a főváros egyetlen pontján lenne egy közösségi zuhanyzóhely, ahol zárható kabinban nem szerint különválasztva bárki vehetne egy fürdőt. A zuhanyt fesztiválóknak, vidékről utazóknak tervezem, de bárkinek szüksége lehet rá például akinek épp elromlott a bojlere vagy nem megy haza munkából Víztakarékos zuhanyfejjel és egyszer használatos papírtörölközővel képzelem. Stoppos körútjaim során Olaszországban jártam ilyen helyekre zuhanyozni, s ott már a 90-es években is megoldott volt szerény díjazásért . Ha ebbe a költségbe belefér, egy ún. Wash&vau kisállamosó kültéri helységet is kérnék még. Ilyen van már Kecskeméten, kültéren üvegfülkében kutyafürdető, hogy ne a lakásban kelljen tisztítani a kisállatokat.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Bárki, aki nem tud hazamenni tisztálkodni, bármilyen okból. Jelenleg edzőtermi belépőt vagy uszodajegyet kell váltani az embernek, ha szeretne egy 2 perces zuhanyt akár nyári melegben, akár átutazóban, akár ha fedél nélkül él. Tisztább lesz a város, s a honfitársaim is. Díjazást lehet kérni, s automatizálni víztakarékosra a zuhanyt. Természetesn csak akkor ér valamit, ha van hozzá külön toalett. Nálam is elromolott a boiler, 4 napja várom a szerelőt, a barátaimhoz/szomszédhoz nem mehetek fürödni.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. jelenleg négy helyszínen üzemeltet zuhanyozási szolgáltatást is biztosító nyilvános illemhelyet (I. Déli pályaudvar, IV. Újpest Városkapu metrómegálló felett, XIII. Lehel tér aluljáró, XIV. Műcsarnok mögötti létesítmények). Ezek a létesítmények kezelő személyzettel üzemelnek, így a fürdő helyiségek takarítása és fertőtlenítése azonnal elvégezhető, ezzel megvalósítva a jó higiéniai állapotot minden egységben. Üzemeltetési adataink alapján a zuhanyozási lehetőséget kevesen veszik igénybe: max. 4-5 vendég/nap/illemhely, ezért nem tartjuk indokoltnak egy közösségi fürdő létrehozását a főváros területén, mivel a jelenlegi lehetőségek is kihasználatlanok.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2206
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Alföldi Éva, 2023.12.07.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás