Vissza

Kerékpáros átjárhatóság a Margit híd budai hídfőjénél

Leírás

Budáról nagyon problémás a Margit híd megközelítése. A Széna tér és a Rózsadomb felől is csak veszélyes, forgalmas utakon lehet haladni az autók között, vagy hatalmas kerülővel lehet felhajtani a hídra. A kerékpáros infrastruktúra célzott fejlesztésével és kerékpáros útirányok kialakításával, védetté tételével lehetne javítani a helyzeten. 1. A Széna tér felől érkezve csak az autókkal együtt lehet haladni a Tölgyfa utcán, ami nagy biciklis rutint kíván. 2. A szerpentin felől kanyarodó villamossínen át vezet az út, a Tölgyfa u. sarkán pedig a középső sávba kell sorolni. Innen a hídfőig autók között, emelkedőn, szűk úton kell boldogulni. Itt nem lehet a járdán sem haladni, mert annyira szűk (nem mintha szabad lenne). 3. A Vasedénytől a forgalomtól valamelyest védettebben sehogy nem lehet eljutni a híd északi oldalán lévő bicikliútra. 4. Szintén problémás, ha a hegy felől érkező a Rómer F. utcát választaná, mert onnan semerre sem lehet szabályosan és biztonságosan továbbmenni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A környéken sokfelé javult nagyot a kerékpáros infrastruktúra, de elég egyetlen ilyen problémásabb gócpont ahhoz, hogy sokakat eltántorítson a biciklizéstől. Ez a rendezetlen szakasz alighanem sokakat elriaszt attól, hogy erre biciklizzenek. A 91-es buszcsaládon már lehet biciklit szállítani, tehát annak is adott a lehetőség, aki csak lefelé járna erre, de amíg ennyire nem biztonságos a feljutás a hídra, addig sokan biztos nem váltanak biciklire. Szuper lenne, ha hozzáértő javaslat alapján megtörténne itt is az autós dominancia visszaszorítása!

Helyszín

Margit híd, budai hídfő
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2201
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
II. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
zld trb, 2023.12.06.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás