Vissza

Az autós ingázók összefogása

Leírás

Hozzunk létre a főváros agglomerációs településein 2-4 fős csapatokat azokból az autós ingázókból, akik egymáshoz közel élnek és minden nap azonos időben indulnak munkába. Felváltva szállítják egymást egy főváros peremi közlekedési csomópontba, onnan tömegközlekedéssel jutnak el a munkahelyre. Délután ugyanitt találkoznak és az aznapra kijelölt valamelyik szállító autóján hazamennek. A rendszert egy mobil applikáció irányítja, amely regisztrálja a jelentkezőket, megalakítja a csoportokat, irányítja a csoportok tevékenységét (kijelöli a szállítókat), végzi az adminisztrációt. A településeken az ingázók szervezkedésének lehetőségét óriásplakáton lehetne népszerűsíteni, a rendszer működésének leírására és a és a jelentkezésre egy webapp szolgál. Feladatok (finanszírozás): Marketing: óriásplakátok, weblap, rádió és TV interjúk, stb. Weblap készítése Mobitelefonos applikáció készítése a rendszer irányítására Pilot implementáció

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A kiscsoportos ingázás előnyei: - az ingázó autók leparkolnak BP peremén egy közlekedési csomópontban, nem mennek be a főváros belsejébe, nem növelik a dugókat, - jelentősen csökkenthető a fővárosi autóáradat sűrüsége, - (a regisztráció után) nincs semmilyen adminisztráció. az ingázó csak odamegy reggel a beszállási helyhez és beszáll az aznapra kijelölt szállító autójába. - nincs fizetés, mivel minden csoporttag azonos számú szállítást végez, - az autózás költségei felére-harmadára csökkennek, mert a csoporttag ingázó csak kétnaponta, háromnaponta végez szállítást, - az autók nem mennek be a főváros belsejébe, nem növelik a dugókat, - a környezetszennyezés felére-harmadára csökken, - a Kiscsoport rendszeres és tömeges szállításokat képes szervezni, - a jelenlegi benzinárak és energia válság közepette egy ilyen rendszer bevezetésének van realitása.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos költségkeretéből nem valósítható meg, mert nagy kapacitásigényű feladat, emellett több ingyenes és fizetős applikáció is létezik, amelyek lehetőséget teremtenek az ingázók összekapcsolására.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2198
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Hrotkó Gábor, 2023.12.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás