Vissza

utazási szokások reformja

Leírás

A digitális világ hatására az utazóközönség elidegenedett, a közösségben elfoglalt szerepünk, feladatink megkoptak, pedig erre a megfelelő utazási szokások alkalmazásához szükség van. Az ötlet keretén belül a közösségi - de akár az összes - közlekedési formára egy kampány kialakítása indokolt személyes, nyomtatott, online formában, amely tudatosítja az utazókban a közlekedésben vállalt felelősségüket (megfelelő ruházat, etikett, poggyászhasználat, állatszállítás, az infrastruktúra, jármű állapotának, tisztaságának megóvása). Az alapötlethez kapcsolódóan megismertetné az utazókkal a jegy, bérletárak felhasználását, ezzel is mélyítve a közlekedésben való szerepük fontosságát, növelve ezzel a kötelességtudatukat. Ugyan korábban már volt a BKK részéről a tárgyban érintett kampány, azonban mára ez már elavulttá vált.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az ötlet célja az utazóközönség szemléletformálása. Megvalósulása esetén várhatóan egyaránt megerősödik az egyén és a kollektíva tudatossága is. Hatására várhatóan az utasok jobban figyelnek egymásra, kialakulhat az utazáshoz való személyes kötődés ezzel egyidejűleg az igény a feltételek betartására, betartatására. Mindennek eredményeképp fejlődés várható az érintett elemek állagában, esztétikájában, ezzel az üzemeltetők akár költséget is takaríthatnak meg, amelyet a már régóta indokolt üzemeltetési fejlesztésekre fordíthatnának.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2197
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Tóth Mónika, 2023.12.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás