Vissza

Zajszintmérés az élhető belvárosért

Leírás

Nem a város hangos, hanem az autók. Úgy gondolom, hogy nagyobb csomópontoknál állandó zajszintméréssel, és azok valósidejű közlésével kéne felhívni a figyelmet a zajszennyezésre, és az abból eredő zajártalomra. A közlekedés óhatatlanul zajjal jár, de az alábbi módokon jelentősen csökkenthető lenne a mértéke: 1. Illegális tuningolás (és versenyzés!) visszaszorítása. 2. Műszakilag hibás autók rendőrség általi kiszűrése az utakról 3. Ételfutár tevékenység tiltása régi típusú robogókkal 4. A BKV buszparkjának fokozatos lecserélése 5. Az indokolatlan dudálás büntetése este 9 után Az önkormányzat általi zajmérés, és az ezzel kapcsolatos tájékoztató kampány adott esetben felkelthetné a társadalmi igényt a zaj-traffipaxra, amivel viszont már vissza lehet szorítani a szándékos zajongást. A zajártalom tünetei: magas vérnyomás, alvászavarok, magas vércukor szint, elhízás, gyomortáji panaszok, ingerlékenység, idegesség, szorongás, fáradtságérzés, memóriazavar, koncentrációzavar.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A zajártalom csökkentése az egészséges, kiegyensúlyozott élet feltétele mindenki számára.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az ötletet a Főpolgármesteri Hivatal módosított formában támogatja. Az ötletben megfogalmazott intézkedések kapcsán elmondható, hogy azok egy része szabályozására irányul, amely a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A Budapesti Polgári Kezdeményezés ( https://peticio.budapest.hu/ ) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat. Megjegyezzük továbbá, hogy a fővárosi buszpark megújítása folyamatos, az ötletben megfogalmazott közlekedési szabályozási javaslatok egy része pedig nem önkormányzati, hanem állami, illetve rendőrségi hatáskörbe esik. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2182
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Heizler Tamás, 2023.11.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás