Vissza

Biztonságosan kerékpározható Margit körút a Széll Kálmán tér és a Margit híd között

Leírás

A Margit körúton a Szél Kálmán tér és a Margit híd között biztonságos, a gépjárműforgalomtól fizikai elemekkel elválasztott kétirányú kerékpárossáv kiépítése.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Margit körúton jelenleg hiányzik egy biztonságos, jól kiépített és a gépjárműforgalomtól teljesen elkülönített kerékpársáv, amely összeköttetést biztosít a Széll Kálmán tér és a Margit híd között. A Margit körúton a gépjárműforgalom további korlátozása hozzájárulna a Margit negyed névre keresztelt koncepció továbbfejlesztéséhez, amit azzal a céllal álmodott meg az önkormányzat vezetése, hogy ismét életet leheljen ebbe a városrészbe, a Bartók Béla út mintájára. A kerékpáros forgalom fellendítené a helyi kiskereskedelmet. A budapesti kerékpáros hálózat egyik fontos elemét pótolnák, amely tökéletes összekötettésbe kerülne a kerékpáros infrastruktúra többi elemével. A Margit körúton élők életminősége pedig hosszútávon javulna, csökkene a zaj, a por, az autók károsanyag-kibocsátása.

Helyszín

Margit körút
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2177
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
II. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Pataky Szabolcs, 2023.11.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás