Vissza

Fizikai elemekkel elválasztott kerékpársáv az Alkotás utcán

Leírás

Az Alkotás utcán (pontosabban a Villányi út/Budaörsi út találkozásától, a BAH csomóponton keresztül a Széll Kálmán térig) biztonságos, fizikai elemekkel is elválasztott széles kerékpárossáv kiépítése két írányba az Alkotás utcán és a Villányi út egyes szakaszán, az Üllői út mintájára.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az Alkotás utcáról jelenleg teljesen hiányzik egy biztonságos, jól kiépített és a gépjárműforgalomtól teljesen elkülönített kerékpársáv, amely összeköttetést biztosít a BAH csomópont és a Széll Kálmán tér között. A környéken lakók mellett, több tízezer egyetemistának is lehetőséget biztosítana a jövőben, hogy kerékpárral közlekedjenek, itt található ugyanis a Testnevelési Egyetem és az ELTE Tanító és Óvóképző kara is.

Helyszín

Alkotás utca

Hivatal visszajelzése

A kerékpáros közlekedés érdemi javítása csak forgalmi sáv elvételével lenne lehetséges, ez azonban egyelőre nem megvalósítható, mert az Alkotás utca nagy forgalmú tranzitút. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2172
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Pataky Szabolcs, 2023.11.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás