Vissza

Kerékpáros átvezetés a Hungária alatt az Ajtósi Dürer sornál

Leírás

1. Kerékpáros nyomvonal/sáv felfestése, esetleg megosztott járda jelzés kitétele a körvasút zuglói szakasza alatti gyalogátjáróban. Az átjáró szélesítése is nagyon indokolt lenne, mert jelenleg balesetveszélyes a gyalogos-kerékpáros közelség miatt. 2. A Francia úton áthaladó gyalogátkelő kerékpáros átkelésre alkalmassá tétele felfestéssel, forgalomcsillapítással. 3. Az Erzsébet aluljáró lépcsővel átellenes oldalán, az egyenes fal mellett kerékpáros nyom kijelölése burkolatrendezéssel együtt. 4. A balesetveszélyes macskakő felszedése és dedikált kerékpáros nyomvonal kijelölése a Vakok intézete előtt a Hermina úti kereszteződésig. 5. Kijelölt kerékpáros átvezetés a kereszteződésen át a Városliget keleti sarkához.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Zugló vasúti töltéssel egymástól elvágott két része között megfelelő kerékpáros kapcsolatot kell teremteni. Bár a párhozamos Thököly úton is van lehetőség kerékpárral átjutni, a megszűnő kerékpársáv és a nagy forgalom miatt ez balesetveszélyes. Az Erzsébet aluljárón át rengeteg biciklis közlekedik nap mint nap, de a gyalogosokkal megosztott terület szintén balesetveszélyes a jelenlegi formájában. Zugló ÉK-i részéből a Városligetbe (és onnan tovább a belvárosba) való átjárhatóságát több megoldandó probléma együttes kezelésével lehetne elvégezni egyetlen viszonylag kis területen belül.

Helyszín

Erzsébet aluljáró (+ Ajtósi Dürer sor és Korong utca)

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2171
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Soha Tamás, 2023.11.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás