Vissza

Gizella-Oktató/kulturális sétány

Leírás

A Gizella sétányon oktató jelleggel információs táblák segítségével be lehetne mutatni a kerület híres szülötteit, Ferencváros történelmét, esetleg általános információkat adni a körülöttünk lévő világról (ahogy pl a Corvin negyedben a különböző fák egyes ismertetőjegyeit olvashatjuk). Szívesen látnék ott szobrokat, esetleg játszótereket is.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Gizella sétány a Petőfi és a Rákóczi híd között nagyjából 1km hosszan elterülő részén jelenleg semmi sincs egy bicikliúton, valamint egy járdán kívül. Amennyiben ez a rész Budapesthez (és nem a HÉV/MÁV-hoz) tartozik, szerintem hasznos lenne kicsit feldobni ezt a területet is. Ha valaki gyalog elindul a sétányon, nem tud letérni róla addig amíg végig nem ment rajta. Habár a panoráma csodálatos, sokkal jobban és gyorsabban elrepülhet az idő egy kis tájékozódás és történelemben/biológiában való elmerülés közben. Nem beszélve arról, hogy így még tájékozottabbak is lehetnénk. A szobrok felállítása pénzben drágább, viszont több turistát/más kerületekből érkező lakosokat vonzana. A játszótér pedig a családosok (gyermekek) szabadtéri kikapcsolódását segíthetné elő

Helyszín

Gizella sétány (Petőfi híd és a Rákóczi híd között elterülő Dunaparti sétány)

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A területen lévő zöldfelület, fák védelme érdekében épített elemek, táblák, szobrok elhelyezése nem támogatható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2169
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Pavlicz Adam, 2023.11.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás