Vissza

Kerékpáros átjárás biztosítása a Szász Károly utca felől a Keleti Károly utca irányába

Leírás

A Szász Károly utcában kerékpáros nyomvonal vezet északra, az utca északi végében bubiállomás is van. Ugyanakkor a Mecwart liget, Keleti Károly utca felé, illetve a Margit körúttra a Széna tér felé szabályosan csak a kerékpár zebrán való áttolásával, illetve jelentős kerülővel lehet eljutni. Az északnak haladás egyedüli kerékpáros alternatívája, hogy a Szász K. u. déli végében a Varsányi Irén utcára kanyarodva, a Kacsa utcán majd a Horvát utcán és a Margit körúton keresztül, kb. 750 méteres kerülőt megtéve jut el az utca kb. 20 méterre levő túloldalára.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Lehetővé teszi a kerékpáros átkelést a Margit körút déli és északi oldala között. (Erre egyébként a Bem József utca és a Lövőház utca között egyáltalán nincs lehetőség, és a Szász Károly utcánál az északról délre való átkelés is csak bonyolultan oldható meg.)

Helyszín

Margit krt. Szász K. utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Mivel az érintett átkelőhelyekhez csatlakozó járdákon szűk a hely és nagy a gyalogos forgalom, zavaró lenne a javasolt helyszínen kerékpárutak kialakítása. Önmagában ennek az átkelőnek a létesítése nem javasolt, a kerékpáros hálózat átgondolását igényli ez a kérés.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2164
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
II. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Fejes László, 2023.11.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás