Vissza

Zöld parkolóhelyek létrehozása az autómegosztó rendszereknek

Leírás

A sikeresnek bizonyult rollerparkolókhoz hasonlóan érdemes lenne a közösségi autómegosztó rendszerek részére is létrehozni zöld parkolóhelyeket. A belváros fuldoklik az autókban, többek között a helyiek ingyenesen parkoló autóiban. Mindeközben a belváros áll a legközelebb a 15 perces város ideáljához. A többség itt tömegközlekedik, biciklizik és sétál. Viszont alkalomszerű autóhasználatra mindenkinek szüksége lehet. Az autómegosztók ebben jelentenek nagy segítséget. A felfestett parkolóhelyeknek önmagában is lenne marketing értéke, de a parkolóhely találást is segítené. A felfestett parkolóhelyekért cserébe próbálja meg az önkormányzat elérni, hogy az autómegosztó rendszerek adjanak kedvezményt a budapesti lakcímmel rendelkezőknek. Még egy olyan aspektusa is van a dolognak, hogy az autótulajdonosok szinte ingyen parkolnak az utcán, miközben az autómegosztó rendszerek használói a használati díjon keresztül megfizetik azt a parkolási díjat, amit ezek a cégek fizetnek az önkormányzatnak.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

1. Az autómegosztó rendszerek használói könnyebben találnának parkolóhelyet. 2. Magának a felfestés tényének is marketingértéke lenne ezen rendszerek népszerűsítésében. 3. A budapesti lakcímmel rendelkező felhasználók árkedvezményeket kaphatnának az autómegosztós cégektől, ha az önkormányzat meg tudna egyezni ezekkel a cégekkel úgy, hogy a kedvezmény adása a feltétele a parkolóhelyek felfestésének (akár céges logóval).

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2157
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Heizler Tamás, 2023.11.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás