Vissza

Kerékpáros sáv kialakítása a Boráros tér és a Fővám tér között

Leírás

Jelenleg Dél-Pest felől érkezve a kerékpáros sáv véget ér a Boráros téren. A Nehru-parton kerékpáros és gyalogos ugyanott kénytelen haladni, amit még inkább megnehezít a turistahajókról kiszállók tömege a tavaszi-nyári időszakban. A Bálna előtt újra van kerékpáros sáv, de rendkívül balesetveszélyes a nyomvonala. A Corvinus előtt a kerékpársáv százéves macskaköveken vezet, életszerűtlen a használata és életveszélyes, így szinte kivétel nélkül minden kerékpáros a gyalogosoknak fenntartott sétányon közlekedik. Ennek a toldozott-foldozott helyzetnek az újratervezését és megoldását várom a fővárostól.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Kora tavasztól késő őszig nagyon sokan használják ezt az útvonalat, mivel így lehet Dél-Pest felől eljutni a belvárosba a leggyorsabban és a legkényelmesebben. Az egyértelmű útvonalkijelölés segítségével mindenki jobban tud haladni és nagyobb biztonságban van. A gyalogosok és kerékpárosok közötti konfliktusok száma várhatóan nagyban lecsökken ily módon.

Helyszín

Corvinus Egyetem - Bálna - Nehru-part

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2149
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Murvai Péter, 2023.11.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás