Vissza

Sétálóutcát Budafoknak

Leírás

Budafok Belvárosában a Kossuth Lajos utcát sétálóutcává lehetne alakítani akként, hogy a Mária Terézia utcát sebességkorlátozással egybekötve kétirányúsítanák és ide kerülhetne átterelésre a buszközlekedés. Az átalakítással a Kossuth Lajos utca betölthetné belvárosi szerepét és szervesen csatlakozhatna a Városház tér-Szomszédok Piaca körül kialakult belvárosi milliőhöz. Megjegyezendő, hogy az utca időszakosan (pl.: borfesztivál) jelenleg is lezárásra kerül. Ennek közösségteremtő ereje lenne, az itt található közösségi szolgáltatások (általános iskola, könyvtár, éttermek, cukrászda, boltok, pékség, közjegyző, ...) pedig még jobban betölthetnék szerepüket.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az átalakítással a Kossuth Lajos utca betölthetné belvárosi szerepét és szervesen csatlakozhatna a Városház tér-Szomszédok Piaca körül kialakult belvárosi milliőhöz. Megjegyezendő, hogy az utca időszakosan (pl.: borfesztivál) jelenleg is lezárásra kerül. Ennek közösségteremtő ereje lenne, az itt található közösségi szolgáltatások (általános iskola, könyvtár, éttermek, cukrászda, boltok, pékség, közjegyző, ...) pedig még jobban betölthetnék szerepüket.

Helyszín

1221 Budapest, Mária Terézia utca és Kossoth Lajos utca
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2148
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XXII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Dr. Kőhalmi Attila, 2023.11.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás