Vissza

Zebra és biztonságos kerékpáros átvezetés az Üllői úton a Nagy Templom utca és Bokréta utca között

Leírás

A meglévő jelzőlámpás kereszteződésben új zebra és kerékpáros átvezetés a VIII. kerületi Nagy Templom utca és a IX. kerületi Bokréta utca között az Üllői úton

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A belvárosból az Üllői úton haladva kerékpárral (és gépjárművel) a Nagy Templom utca jelenti az első lehetőséget balra fordulni a VIII. kerületi Corvin negyed és a Losonci negyed felé. Középső Ferencváros felöl érkezve kerékpáron szintén a Nagy Templom utca az amely a IX. kerületi Bokréta utca felől közelítve lehetővé teszi a Corvin sétány és a pláza megközelítését. Az átkelés azonban jelenleg csak a Leonardo da Vinci utcánál lehetséges zebrán, mely egyik IX. kerületi utcához sem csatlakozik szorosan. A Ferenc körút felől az Üllői úton haladva kerékpárral pedig, kerékpáros átvezetés híján, csak a középső forgalmi sávból lehetséges balra kanyarodni, ami balesetveszélyes helyzetet teremthet. A jelenleg is jelzőlámpával szabályozott Nagy Templom utcai átkelésnél kialakított zebra és kerékpáros átvezetés így a két irányból érkező kerékpáros forgalmat is segítené, továbbá a gyalogosok átkelését is megkönnyítené a Corvin negyed és a Középső-Ferencváros rehabilitációs területe között.

Helyszín

Az Üllői út Nagy Templom utcai kereszteződése a VIII. és XI. kerület között

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2141
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Radnóti Zoltán, 2023.11.26.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás