Vissza

Kabrió villamos

Leírás

A közösségi közlekedés is lehet menő. Ehhez nem feltétlenül kellenek vadonatúj járművek, meglévők átalakításával is lehet nagy eredményeket elérni. Külföldön van példa kabrió villamosra is. Ez Budapesten is megvalósítható lenne, pl. a régi UV szerelvények középső pótkocsijából.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Vonzóbbá tudná tenni a közösségi közlekedést egy kabrió villamos, fővárosunkat is vonzóbbá tudná tenni egy ilyen jármű a turisták szemében.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

A járműveket biztonsági szempontból átalakítva lehetne forgalomba állítani. A teljesen nyitott jármű utasbiztonság szempontjából kiemelt kockázatot jelentene a felsővezetékes-áramszedős környezet és a kopó csúszószén lehullása miatt. Felülről emiatt nem tehető nyitottá a villamos, oldalról viszont igen, ilyen jellegű átalakításra a nosztalgiavillamosok a legalkalmasabbak. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2140
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Jansik Péter, 2023.11.26.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás