Vissza

Kerékpárosok közlekedésének engedélyezése az Üllői út szervízútján (egyirányúval szemben)

Leírás

Jelenleg az Üllői úttal párhuzamos, kerékpárral kiválóan járható szervizút csak észak-dél irányban használható (egyirányú út). Az úttesten kialakított védett kerékpársávról még semmi hír. De amíg ez megvalósul, már az is nagy segítség lenne, ha szabályosan használhatnánk a Határ úttól már meglévő szervizutat kerékpárral egészen az Ecseri útig. Jelenleg szabályosan csak nagy kerülőkkel, a József Attila lakótelepen belül lehet haladni a belváros irányában. (Sokan inkább az északi oldal járdáján tekernek, veszélyeztetve az ott sétáló gyalogosokat, sok konfliktust okozva. Főleg az általános iskolánál jelent ez gondot) Ehhez szinte csak a táblázás szükséges, problémás egyedül az Ecseri útnál lehet a kialakítás, de nem megoldhatatlan.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ez segít minden külső kerületekből a belváros felé közlekedő kerékpárosnak, e-rollereseknek, stb. Nem kényszerülnének szabálytalanul, szembe közlekedni. Itt jelentős számú kerékpáros ingázik minden nap.

Helyszín

Üllői út, IX. kerület
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2129
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Györkös Attila, 2023.11.23.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás