Vissza

Schulestrasse Újpalotán

Leírás

Az újpalotai Hartyán közben Schulestrasse megvalósítása az autóforgalom teljes mértékű kitiltásával. A járda jelenleg 1,2 méter széles, ezen kell 1200 gyermeknek + szülőknek közlekedni, miközben 60 kitüntetett gyermek szülei foglalják el az ötször szélesebb úttestet. a A felszabaduló úttesten különböző aszfaltjátékok is felfesthetők osztrák mintára. A kerületi önkormányzat tavaly bocsátotta szavazásra az ötletet, ezért jelzem, hogy az ötlet csak és kizárólag fővárosi hatáskörbe tartozik, mivel a forgalomtechnika nem kerületi hatáskör. Azon érv, miszerint van elég járda és parki sétány a környéken, igaz, csak sajnos egyik sem a buszmegállókat köti össze az óvodával/iskolával, és nincs az az érv, ami 60 embert 1200 másik fölé emelhetne.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Sokkal biztonságosabb, és legfőképp élhetőbb környezetet hozunk létre, és gyermekeinket nem arra neveljük, hogy az iskolakapuig autóval visszük őket, hanem látnak is valamit a világból.

Helyszín

XV. Hartyán köz

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2126
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Rácz Zoltán, 2023.11.23.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás