Vissza

Kerékpárszállítás a 4-es metrón

Leírás

A fővárosi önkormányzat és az annak tulajdonában lévő cégek érjék el a megfelelő fejlesztésekkel, hogy lehessen kerékpárt szállítani a négyes metró teljes vonalán.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Balaton az ország egyik legkedveltebb kerékpáros turisztikai célpontja, ami Budapestről a Déli és Kelenföldi pályaudvarokról induló vonatokkal érhető el. Ezekre a pályaudvarokra Pestről jelenleg nem megoldott a kerékpárszállítás, mert a Keleti és a Kelenföldi pályaudvarok közötti vasúti közlekedés ritka. Aki Pestről érkezik, kénytelen áttekerni a Déli (vagy Kelenföldi) pályaudvarhoz, hogy onnan folytathassa útját vonattal a Balaton felé. Az ötlet megvalósulása megkönnyítené a Pestről vagy Pesten keresztül érkező kerékpárosok számára a Balaton elérését. Ráadásul, a kerékpáros közlekedés támogatása hozzájárulna a fenntartható és egészséges mobilitáshoz a városon belül. Ez az ötlet nem csupán a közlekedési kényelmet javítaná, hanem a városi mobilitás és a turizmus terén is pozitív hatással lehet. A kerékpárszállítás lehetőségének biztosítása a négyes metrón a városi infrastruktúra fejlesztésének és a fenntartható közlekedés előmozdításának részeként értelmezhető.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2125
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Nagy Tamás, 2023.11.22.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás