Vissza

A Népliget megreformálása: Népliget 2.0

Leírás

Budapest legnagyobb közparkja olyan állapotban van, hogy még nappal sem sokan szeretnek ott egyedül sétálni. A Népliget megújítása közvetetten az egész városra pozitív hatással lenne, megközelíthetőségéből kifolyólag több 10 ezer lakos rendszeres kikapcsolódási célpontja lehetne, azonban egy rekreációs központnak bizonyos alap elvárásoknak meg kell felelnie. Például legyen biztonságos, nyugodt és egész évben elérhető. Ahhoz, hogy a Népliget megugorja ezt a mércét, jelentős felújításon kell keresztül mennie. 250 millió forintnyi beruházás biztos, hogy sokat dobna az esélyein. Első körben közbiztonsági intézkedéseket tennék, hogy ne féljenek kimenni az emberek. Sok külföldi metropolisz, de Budapest egyes részei is bebizonyították már a térfigyelő kamerák hatékonyságát. 100 db stratégiai ponton kihelyezett lámpaoszlop 50 db térfigyelő kamerával ellátva kb. 20-30 millió forintba kerülhet, mégis sokat lendítene az emberek biztonságérzetén és akiket kell, azokat elbátortalanítaná a szabálytalan viselkedéstől. A járdák és utak néhol elég rossz minőségűek. Ha a felújítás költsége 1500Ft/nm2, az új kiépítési költsége 3000 Ft/nm2, akkor, 20 000 négyzetméternyit 30 millióból fel lehetne újítani, további 20 ezret 60 millióból lehetne építeni, ami akárhogy is nézzük sok kilométernyi jó minőségű utat jelentene. Ha mindehhez pár tucat padot és 2 játszóteret hozzáveszünk, még mindig "csak" 150 milliónál járunk. Ellenben ha a következő öt évben átlagosan napi 500 ember látogat ki, akkor az évente 180 ezer látogatót jelentene, ami több tízezer elégedett polgárral egyenlő.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
212
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
X. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
150 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás