Vissza

Kerékpárszállítás buszon

Leírás

A kerekesszékes helyeken kerékpár szállítási lehetőséget kéne kialakítani az erre alkalmas buszokon. Olyan buszokon kéne kialakítani, amin legalább 2 kerekesszékes vagy/és babakocsis hely van, (ezzel a kerékpáros mellett felfér egy kerekesszékes/babakocsis utas is) valamint ezen helyeknek kellő mérete van ahhoz, hogy komoly átalakítások nélkül elférjen egy kerékpár. Ezeknek az alábbi típusok felelnek meg a kutatómunkám alapján: Mercedes-Benz Citaro C2G, Mercedes-Benz Conecto G, Modulo M168D.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Leginkább a bicikliseknek lenne ez nagy segítség, hogyha bármi közbejön (pl. defekt, eső), akkor fel tudjanak szállni a buszra és ezzel eljuthatnának a céljukhoz vagy áthidalhatnának olyan szakaszokat, ahol jelenleg még nincs bicikliút. Nem mellesleg valszeg a biciklizés népszerűsödését is segítené. Nem mellékes, hogy az érintett majdnem 300 buszon nagyrészt csak a Tatra villamosokon megismert tépőzáras rögzítőket kell csak kihelyezni, szóval nem is túl drága.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2113
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Szeitz Dániel, 2023.11.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás