Vissza

Legyenek közelebb a buszok a vasúthoz és a Camponához - átszállási, gyaloglási távok csökkentése

Leírás

A Budatétény vá. (Campona) buszvégállomást nyissák össze a végállomás mögötti utcával, hogy a buszok ne csak a Nagytétényi útról tudjanak bejárni a végállomásra, hanem átjárható legyen, fogadni tudja az áthaladó forgalmat. Ez kb. 8-25 millió Ft attól függően, hogy csak utat kell építeni vagy közmű is érintett.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A buszvégállomás átjárhatóvá válik, így Nagytétényből/Baross Gábor-telepről/Rózsakert lakótelepről a belváros felé tartó buszok (33,114,133E,213,214) a már létező Növény utcai körforgalompárnak köszönhetően a végállomáson át érhetik el a Nagytétényi utat. A mai kb. 450 m busz -vonat átszállási táv kb. a felére csökkenne (időben kb. 8 helyett 4 perc). A Nagytétényi buszokról kényelmesebbé, gyorsabbá, biztonságosabbá válna az átszállás a Diósd/Érd/Budaörs felé tartó buszokra - nem kell a 4 sávos úttesten átkelni. Felhagyható lenne a Budatétény vá. (Növény utca) megállópár, ami valamennyi időnyereséget és üzemeltetési (takarítás, karbantartás stb.) megtakarítást jelent, miközben a területi lefedettség nem romlana. A fejlesztésnek köszönhetően a Campona elérhetősége is jelentősen javulna, így a fejlesztésbe akár a pláza is bevonható (nem feltétlen csak a részvételi költségvetés terhére valósítható meg). Jó reklám lenne, hogy a fenntartható közlekedést támogatva javítja az elérhetőségét.

Helyszín

Budatétény vasútállomás (Campona) buszvégállomás

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A Campona mögötti út nem fővárosi vagy kerületi tulajdonú, hanem magántulajdon, ezért a közösségi költségvetésből nem valósítható valósítható meg az ötlet. Buszmegállók áthelyezése, valamint a buszok útvonalának módosítása forgalomszabályozási kérdés, így a közösségi költségvetés szabályainak nem felel meg. Az autóbuszjáratokkal kapcsolatban további tájékoztatás a Budapesti Közlekedési Központtól kérhető a bkk@bkk.hu címen vagy a https://bkk.hu/onlineform/ oldalon.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2106
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XXII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Marcell Koppány, 2023.11.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás