Vissza

Biztonságosabb gyalogos és kerékpáros közlekedés a Kerepesi úton a Stadionoknál

Leírás

A Keleti pályaudvartól egészen a Hungária Körútig végig kijelölt kerékpáros út található, az utolsó két háztömb kivételével, ami a Kerepesi út 29/b -nél található zebrától 350m-en keresztül tart. Ugyan a járdán bőven lenne hely a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is, azonban néhol indokolatlanul és szabálytalanul parkoló autók jelentősen megnehezítik az együttélést, továbbá a gyalogosok közlekedése is kiszámíthatatlan. A fejlesztés keretén belül kerékpáros sávot lehetne felfesteni a járdára, vagy ahol ez nem megoldható ott a gyalogos-kerékpáros közös használatú járdára vonatkozó aszfalt és tábla jelöléséket telepíteni, valamint ahol indokolt, a kereszt irányú autósforgalom miatti járda-szintkülönbséget kiegyenlíteni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Növeli a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságérzetét, összeköt kulcsfontosságú kerékpáros utat és BUBI állomást is ezáltal, rendezi részben a Stadionok környéki parkolási káoszt.

Helyszín

Kerepesi út 29/b-től Hungária körút sarka

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2081
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Dr. Hoffmann Zsolt, 2023.11.17.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás