Vissza

Figyelemfelkeltő és építő jellegű hirdetések

Leírás

Nagyon sok és nagy hirdetőfelület található Budapesten. Ezek közül a legtöbb marketing célokat teljesít, azaz terméket és szolgáltatást árul, és viszonylag kevés felület foglalkozik azzal, hogy az emberekben tudatosítson a hétköznapi életvitel szempontjából fontos információkat. Például javítani lehet ezáltal a közlekedési kultúrán. Nemrég volt egy cikk arról, hogy az emberek nem megfelelően reagálnak a szirénázó mentőautóra. Hasonló célú hirdetéseket lehet látni az autópályán is, például a biztonsági övvel vagy a kézben tartott mobiltelefonálással kapcsolatban. Felhívhatjuk az emberek figyelmét a megfelelő környezetvédelmi és hulladékkezelési irányelvekre. Felhívhatjuk a figyelmet a statisztikák szerinti veszélyes dolgokra (pl.: szén monoxid mérgezés elkerülése). Például ha kikerül egy hirdetés arról, hogy egy szirénázó mentőautó esetén mit kell csinálni akár szövegesen akár képpel illusztrálva, akkor várhatóan egyre többször fog a mentő szabad utat kapni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Bár a hirdetőfelület bérlése költségekkel jár, azonban ha hasznos információkkal töltjük ezeket fel, akkor ezzel fokozatosan javíthatunk a város hangulatán és működésének hatékonyságán. A fent említett témák mind csak példák, viszont nagy potenciál van ebben, hogy olyan pozitív viselkedésváltozásokat lehessen létrehozni városi szinten, amihez annyit kell csinálni, hogy tudatosan meg kell tervezni ezen hirdetések célját és tartalmát. Ha ezek valóban pozitív viselkedésváltozások elérésére irányulnak, és nem önérdekű vagy manipulatív célokat szolgálnak, akkor ez hosszú távon növeli a bizalmat a város vezetése felé.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2059
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Gorócz Vilmos, 2023.11.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás