Vissza

Kijelölt kutyavécéket a belvárosi betondzsungelbe

Leírás

Kifejezetten kutyák számára kialakított, szegéllyel lehatárolt, meghatározott méretű (pl. 2x2 m vagy 3x3 m) homokkal (szagmentesítő réteg) feltöltött terület. Mellette kutyapiszok gyűjtő szemetessel és táblával, hogy ide lehet hozni a kutyát. Ez lehetséges már zöldfelületként funkcionáló területen is, de burkolt felület felszabadításaként is. Egyszerűbb esetben nincs szükség a terület alatt külön erre kialakított vízelvezetésre, a talajjal való közvetlen érintkezés miatt a természetes öntisztulás beindul. Sűrűbben lakott belvárosi területeken ahol kisebb a talaj vízfelvevő képessége, ott beköthető a csatornahálózatba, és egy nagyobb esőzés során teljesen megtisztul a terület. Tisztíthatóság szempontjából ez lehet lyukacsos gumiburkolattal ellátott terület is, melyet a szokásos belvárosi nagynyomású mosókkal megtisztítanak.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Szabályozott, megtervezett kutyavécé területek alakulnak ki. A belvárosi kerületekben igyekszik megelőzni a kutyák épített környezetre és természetre káros hatást kifejtő szabályozatlan vizelését. Kezdve a házak lábazatától (esztétikailag is aggályos) az egészséges fák tövéig. Elősegíti a gyalogos forgalom növekedését azzal, hogy sokkal komfortosabban lehet majd átsétálni akár teljesen aszfaltozott, és térkövezett utcákon is, anélkül, hogy kutyapisi tócsákat vagy folyásokat kellene átugrálni. Illetve az utcákban nagymértékben csökkennének a kellemetlen szagok.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2058
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Opauszki Lilla, 2023.11.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás