Vissza

Integrált park

Leírás

A Hollán Ernő utca és a Pozyonyi út közötti Kispark belső drótkerítéssel ellátott - a Hollán felől nézve - baloldalán integrált park kialakítása. A fejlesztés gyakorlatilag csak annyiból áll, hogy a belső drótkerítést le kell bontani és a területet erős sportfűvel újra füvesíteni. A parkrészt így kutyások, kutyátlanok, gyerekek, szülők közösen használhatnák.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Megoldja azt a problémát, hogy az újlipótvárosi kutyások betarthassák az állatvédelmi törvényt azáltal, hogy biztosítsák a kutya életmódjának megfelelő környezetet. A kutyának nem az a természetes életmódja, hogy pórázon vezetik és az sem, hogy a léba tönkremenjen a kavicsos fittatóban. Az integrált parkrész oldhatná az állandósult ellentétet kutyások és nem kutyások között, módot adna arra, hogy a kutyák, gyerekek, szülők együtt legyenek, megoldaná a kutyás szülőknek azt a problémáját, hogy a játszótérre nem vihetik be a kutyát, így dönteniük kell, hogy a gyereket vagy a kutyát engedik játszani. A gyerekek fejlődésében a kutyával való foglalkozás, játék nagyon fontos. Az újlipótvárosi kutyások jó részének évekkel ezelőtt már szerveztek vizsgát a kultúráltan viselkedő kutyák és gazdáik részére és erről okleveleket is állítottak ki éppen azzal a céllal, hogy az ember-gyerek-kutya együttélést a szabadban is lehetővé tegye. A döntést azok hozzák meg, akik értenek a kutyákhoz.

Helyszín

Újlipótváros Kispark
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2049
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Sándor Zsuzsa, 2023.11.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás