Vissza

Kerékpársáv létesítése az Alkotás utcán

Leírás

Kerékpársáv létesítése végig az Alkotás utcán és a két végénél a Krisztina körút és a Villányi út egy-egy szakaszán, mely összeköti a Krisztina körútba befutó kerékpáros utat a Villányi úti kerékpáros úttal. Oly módon, hogy az biztonságos legyen gyerekekkel közlekedőknek, fiataloknak, idősebbeknek is.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A budai oldalon ezen a szakaszon nagyon hiányzik a biztonságos kerékpáros közlekedés infrastruktúrája, pedig ez egy sokak által használt frekventált útszakasz, melyet a komoly autós, buszos és villamos forgalom is jelez. A létrejövő kerékpársáv összekötné a Városmajori parkról vagy a Vérmező irányából érkező kerékpáros utakat a már létező újbudai kerékpározható szakaszokkal, oly módon, hogy az biztonságos legyen gyerekekkel közlekedőknek, fiataloknak, idősebbeknek is. Így biztonságossá tenné sokak mindennapos kerékpáros közlekedését, sokaknak pedig lehetővé tenné, hogy kerékpárral közlekedjenek, akiket eddig ennek a fontos szakasznak a hiányosságai riasztottak el.

Helyszín

Alkotás utca
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2046
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Sára Kele, 2023.11.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás