Vissza

Alu-mentés

Leírás

A használt háztartási étolajgyűjtő pontokhoz (önkormányzatok, áruházak, stb.) hasonlóan háztartási alumínium hulladék (alufólia, fedőfólia joghurtospoharakról, halkonzerv, kukoricakonzerv, sűrített tejes tubus, krémek doboza, nem ép /gyűrött, szakadt/ italos alu doboz, stb.) gyűjtőpontok létrehozása.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

2024 januárjától már arra sem lesz lehetőség, hogy a nem ép (sérült , gyűrött, stb.) italos alu dobozokat visszaváltsa valahogy az átlagpolgár, mivel a MOHU rendszere csak ép dobozokat fogad be, hulladékudvarba nem viheti, jobb esetben csak a szelektív gyűjtőbe helyezi, ahonnan mágnessel nem leválasztható, tehát munkaerőigényes kézi válogatást igényel. Ezen túl, minden háztartásban napi szinten keletkezik rengeteg olyan tiszta (100%) alumínium hulladék, amely méreténél fogva sem rakható be a szelektív gyűjtőbe: gurigává gyúrt alufólia a gyerek szendvicse után, tejfölös pohár fedőfóliája, halkonzerv doboza, kézkrémek alu tubusa, stb.), amelyek a hagyományos kukába kerülnek. Ha ezekre lennének gyűjtőpontok, akkor éves szinten rengeteg alumínium kerülhetne a kuka helyett a szelektív körforgásba, és nem pl. a csatornába (ld. csatolt kép).
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2043
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Dr. Dernovics Mihály, 2023.11.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás