Vissza

Moduláris, könnyen karbantartható közvécé mintaprojekt

Leírás

Egy kompakt, moduláris, cserélhető elemekből álló közvécé mintaprojektet, amin tesztelni lehetne hogyan lehet a leghatékonyabban hosszú távon tisztán, újszerű állapotban tartani egy közvécét, és később akár ebből egy egész rendszert létrehozni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Gyakran előfordul, hogy egy új közvécé megnyitása után csak néhány hétig, hónapig néz ki kultúráltan, és néha már egy-két év után teljesen vállalhatatlan állapotba kerül. Ezt okozhatja a rövidtávú tervezés, az olcsó alapanyagok/kivitelezés és a karbantartáson való spórolás. Erre megoldás egy hosszútávra tervezett moduláris közvécé, aminek az alkatrészeit olcsón és könnyen lehet takarítani vagy cserélni. Ezzel egy olyan mintaprojekt jöhetne létre, amivel forradalmasítani lehetne az egész városban a közvécé rendszert, és ilyen szempontból, hosszútávon az egyik leghigiénikusabb várossá varázsolni Budapestet.

Helyszín

A helyszínt az ötletgazdával fogjuk egyeztetni.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A jelenleg üzemben lévő automata illemhelyek vandálbiztos kialakítás miatt csak néhány esetben fordult csak elő, hogy WC-csészét vagy mosdót kellett cserélni, ezért a moduláris blokkok cseréjét biztosító eszközök beszerzését nem tartjuk indokoltnak. A legtöbb műszaki probléma az érmevizsgáló berendezés megrongálásából, meghibásodásából adódik, valamint gyakran kell graffitiket eltávolítani az illemhelyekről.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2040
Kategória
Helyi - kis ötlet
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Kissné Varga Melinda, 2023.11.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás