Vissza

Tanácsadó szigetek városlakóknak

Leírás

Általános információk eléhetővé tétele, pl : hogyan gazdálkodjon jól egy háztartás,mennyibe kerül az élet? Információk elérhető segélyekről mindenkinek.Tanácsadás számlaügyekben, takarékos lehetőségek, számlák, hivatalos levelek értelmezése mindenki számára. Tájékoztatás arról, hogy mit hol lehet / kell intézni, elintézni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az emberek nagy része nehezen tud lépést tartani hivatalos ügyek intézésében történő állandó változásokkal , a digitális világ is lehet ismeretlen, nem jutnak el az információk, sok a funkcionális analfabéta ember, akik azért kerülnek bajba, vagy nehéz helyzetbe, mert a hivatalos, formális nyelvet pl egy levelezésben, számlán nem tudják értelmezni. Nem beszélve idősekről vagy fogyatékkal élőkről. A Nagy Britanniában jól működő " Citizen Advice " információs bázisok mintájára Budapesten is hasznos lenne működtetni hasonlót, hasonlókat. Megelőzhetőek lennének pl akár a kilakoltatások egy része, ha könnyebben jutnak információkhoz emberek. Főként, hogy lennének úgynevezett központosított helyek, ahol a " szálak" kibogozhatóak, kiderülne, hogy mit hol, hogyan lehet, érdemes a legpraktikusabban intézni, használható infóbázissal, megfelelően tájékozott, rugalmas dolgozókkal, segítőkkel. Pl erre a közösségi szolgálat is alkalmas lehet: fiatalok, akik szívesen segítenek.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2026
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Jakeman Adrienn, 2023.11.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás