Vissza

Tanácsadó szigetek városlakóknak

Leírás

Általános információk eléhetővé tétele, pl : hogyan gazdálkodjon jól egy háztartás,mennyibe kerül az élet? Információk elérhető segélyekről mindenkinek.Tanácsadás számlaügyekben, takarékos lehetőségek, számlák, hivatalos levelek értelmezése mindenki számára. Tájékoztatás arról, hogy mit hol lehet / kell intézni, elintézni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az emberek nagy része nehezen tud lépést tartani hivatalos ügyek intézésében történő állandó változásokkal , a digitális világ is lehet ismeretlen, nem jutnak el az információk, sok a funkcionális analfabéta ember, akik azért kerülnek bajba, vagy nehéz helyzetbe, mert a hivatalos, formális nyelvet pl egy levelezésben, számlán nem tudják értelmezni. Nem beszélve idősekről vagy fogyatékkal élőkről. A Nagy Britanniában jól működő " Citizen Advice " információs bázisok mintájára Budapesten is hasznos lenne működtetni hasonlót, hasonlókat. Megelőzhetőek lennének pl akár a kilakoltatások egy része, ha könnyebben jutnak információkhoz emberek. Főként, hogy lennének úgynevezett központosított helyek, ahol a " szálak" kibogozhatóak, kiderülne, hogy mit hol, hogyan lehet, érdemes a legpraktikusabban intézni, használható infóbázissal, megfelelően tájékozott, rugalmas dolgozókkal, segítőkkel. Pl erre a közösségi szolgálat is alkalmas lehet: fiatalok, akik szívesen segítenek.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Ez egy, olyan szolgáltatás, amely részben már létezik: 2022 nyarán nyitotta meg a Főváros az Idősek Információs Pontját, ahol szociális munkások segítik az oda betérőket, és általános ügyfélszolgálati irodát is működtet az önkormányzat, ahol az ötletben felsorolt témákban is nyújtanak segítséget, tanácsot.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2026
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Jakeman Adrienn, 2023.11.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás