Vissza

Kerékpáros infrastruktúra kialakítása a MARGIT KÖRÚTON

Leírás

Kapcsolják be a Margit körutat a főváros kerékpáros hálózatába, a Margit körút teljes hosszában alakítsanak ki kerékpársávot/fessenek fel kerékpáros nyomokat, ezzel védve a bicikliseket, és támogatva a fenntartható közlekedést a városban!

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Margit körút szennyezett levegőjét helyre tudjuk állítani, ha zöld közlekedési formákat választunk. A mikromobilitás kifejezetten kedvező egy városban! Emellett a Margit körút bekapcsolása a körúti és Hűvösvölgy felé tartó hálózat összekötését jelentené, amivel könnyen elérhetővé válna Buda egyik jelentős központja, a Széll Kálmán tér kétkeréken is.

Helyszín

Margit körút

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A kerékpáros közlekedést kerékpársáv felfestésével lehetne érdemileg segíteni, azonban ehhez nem elég széles az út, az autós forgalom rovására pedig nem lehet elvenni sávot a Közúti közlekedésbiztonsági stratégia alapján, amely szerint a Margit körút tranzitút. Az ötlet megvalósítása szélesebb társadalmi egyeztetést és az út komplex átépítését igénylené, ami meghaladja a közösségi költségvetés kereteit.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2024
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
II. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Tölgyesy Andor Tamás, 2023.11.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás