Vissza

Védett bringasáv a Kossuth Lajos utcában

Leírás

Legyen - lehetőleg védett - bringasáv az Astoriától az Erzsébet hídig legalább, összekötve a rakparti és kiskörúti bringahálózattal egy fontos főúthálózaton.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Gyalogosként tapasztalom, hogy sokan kénytelen-kelletlen bringáznak a járdán, ami konfliktusokat okoz, és így legalább össze lenne kötve a rakpart az Astoria felől és megteremti a lehetőséget egy, a jövőbeni hídon át való átvezetéshez, és egy jövőbeni, a Rákóczi úton áthaladó bringasáv kezdete lehet, valamint kedvét szegné a járdán parkolóknak és a buszsávban száguldozóknak.

Helyszín

Kossuth Lajos utca, Szabadsajtó út

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos költségkeretéből nem valósítható meg. Az ötlet emellett komplex közlekedési beavatkozásra irányul, az út szűk keresztmetszete miatt forgalmi sáv elvételével járna, valamint az egész városrész forgalomtechnikai szempontú átgondolását igényli, ezért nem alkalmas arra, hogy a közösségi költségvetésben szavazásra bocsássuk.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2020
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
V. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Halász Máté, 2023.11.15.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás