Vissza

A Mátyásföldi Repülőtér védelme és rendezett rekreációs park kialakítása

Leírás

Az egykori Mátyásföldi Repülőtér egyrészt a repülés hőskorának történelmi helyszíne, másrészt védett állatok lakhelye (ürge, sisakos sáska), az emberek számára pedig kedvelt kikapcsolódási helyszín: kocogók, kutyasétáltatók, modellrepülők, sárkányeregetők, lovasok használják. Probléma, hogy az ürgéket veszélyeztetik a kutyák, az értékes gyepet a driftelő autósok, és szomorú látvány a szemétlerakás. Az együttélést segítenék elő tájékoztató táblák használati etikettel. Szervesen kapcsolódik a Felsőrákosi-rétek természetvédelmi területhez, a tanösvény itt folytatódhatna az értékeket, a történelmet, állat-, és növényvilágot bemutató táblákkal. Szükség lenne szemetesekre, pihenőpadokra, faültetésre, valamint zöld parkoló terület kijelölésére (nem építésére, csak tereprendezésre) a bejáratoknál, elsősorban a jégcsarnok felől. Nagy lépés lenne, ha megszűnne a területen való áthajtás (csupán a célforgalom maradhatna), ezzel a driftelőkkel szemben is fel tudna lépni a rendőrség.

Min szeretnél változtatni?

Látszódna, hogy van gazdája a helynek. Az átmenő forgalom korlátozása kiszorítja a gyeprongáló driftelőket és megnehezíti a szemétlerakók mozgását. A zöld parkoló rendezettséget mutat. A tájékoztató táblák védik az ürgéket és jelzik az értékeket.

Helyszín

Volt mátyásföldi reptér

Kapcsolódó hivatkozás

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A repülőtér területe magántulajdonban van, ezért érdemi rekreációs infrastruktúra-fejlesztés nem valósítható meg. A behajtás tiltása, tájékoztatás elsősorban kerületi feladat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2015
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XVI. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
20 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás