Vissza

Döntsünk részvételi költségvetéssel a társasházi közös költségről.

Leírás

Ötletünkkel arra teszünk kísérletet, hogy a részvételi költségvetés gyakorlatát átültessük a társasházi környezetbe. A projekt során a közös költség - vagy egy egy részének - felhasználását facilitált lakógyűléseken tervezik meg a lakók, amihez az önkormányzat információt, szakmai támogatást nyújt, valamint facilitálásra szakosodott szervezeteket von be. Az önkormányzat néhány tesztházban elkötelezett lakóközösségeket és közös képviselőket von be, jogi, pénzügyi asszisztenciát és facilitáló szakembereket biztosít. A projekt segít a társasházi folyamatok jobb megértésében, növelheti a számvitel átláthatóságát, segítheti a jobb együttműködést lakók között, lakók és közös képviselők között. A projekt eredményeinek és hatásainak kiértékelésével, népszerűsítésével a tapasztalatok továbbadhatók más társasházak számára is. Az ötlet célja a szomszédsági kapcsolatokat ápoló és a közös megoldásokra nyitott lakóközösségek ösztönzése: cselekvőképes lakóközösségek, transzparens társasházak.

Min szeretnél változtatni?

Sok társasházra jellemző probléma az átláthatatlan gazdálkodás. A projekt hatására egy társasház költségvetésének és a lakók igényeinek közös, keretezett áttekintésével a lakóközösségi bizalom és cselekvőképesség is erősödhet.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet helyszíne, tárgya magántulajdon, ezért az a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2012
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás