Vissza

Gyalogos és kerékpárosbarát lámpaprogramok és táblázások

Leírás

Budapesten közlekedve nap mint nap tettenérhető, hogy a közúti áteresztőkapacitást maximalizáló vezérelv alapján határozza a mindenkori közútkezelő, hogy a lámpaprogramok mikor és mennyi ideig adnak szabad jelzést a gyalog és kerékpárral közlekedők számára, mikor kapnak elsőbbséget a védtelenebb közlekedők a gépjárművekkel szemben, vagy egyáltalán mikor és hol létesítenek átkelést segítő járdaszigeteket és zebrákat ezen csoportok számára. Ötletemmel szeretném elősegíteni, hogy a többség érdekei érvényesüljenek a kisebbségével szemben, és mindenkinek legyen lehetősége az élete kockáztatása nélkül időben és biztonságosan átkelni az úttest két oldala között. Javaslatom, hogy a BKK és a Budapest Közút vizsgálja felül a fenti vezérelvet és a gyalogosan és kerékpárral közlekedők előnyben részesítése érdekében módosítsa a lámpaprogramokat.

Min szeretnél változtatni?

A közösségi közlekedési megállók és az érkező járművek sok esetben elérhetetelenek az utasok számára, a járatokkal párhuzamosan haladó egyéni gépjárművek megállításának tabujából fakadóan, amíg az utasok átkelnek az úttesten.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Fenntartási, szabályozási feladatok a kiírásnak megfelelően nem finanszírozhatóak a közösségi költségvetésből. A problémát konkrét helyszínnel jelezheti például a BKK hibabejelentő felületein (https://bkk.hu/visszajelzes) vagy a Járókelőn (https://jarokelo.hu).
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1998
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás