Vissza

Buszmegálló-áthelyezés

Leírás

Mivel "a Fővárosi Önkormányzat segíti a budapestieket, hogy környezettudatosan éljenek, közlekedjenek", ezért javaslom a Széll Kálmán téri Volán-buszmegálló áthelyezését egy környezetbarátabb és emberbarátibb helyre. Reménykedem abban, hogy a Széna térről a Széll Kálmán tér legbarátságtalanabb, legszennyezettebb, legzajosabb stb. részére átrakott Volán-megállót áthelyezik, így a most irtózatos szmogban, bűzlő kukák mellett, óriási forgalom közepette, hőségben teljesen védtelenül, a 21. századi lehetőségekhez abszolút méltatlan körülmények között várakozni kénytelen embertársaink, a Budapesten dolgozók és tanulók helyzetén javítanak. (Hogy pl. a teherautók ne fújják az arcukba a mocskot percenként.) Hiszen ez lehetséges volna, és szinte semmibe sem kerülne, a 22-es és mögötte lévő buszok közé be lehetne vinni a Volán-buszokat is, mivel a Széll Kálmán tér azon része is kevésbé egészségkárosító, mint a jelenlegi "sarok", ahol az utasok képtelenek környezettudatosan élni, közlekedni.

Min szeretnél változtatni?

Budapesten dolgozó/tanuló sok ezer ember életét tenné környezetbarátabbá, mentené meg a fertőzésveszélytől, ezrek egészségét (munkaképességét) óvná meg ezzel a Fővárosi Önkormányzat. Nagyon sokan (túl sokan) szenvednek ott évek óta minden napon.

Helyszín

Széll Kálmán tér

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet helyszíne nem fővárosi vagy kerületi tulajdonú, hanem állami cégé (Volán), ezért az a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1993
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás