Vissza

Gyümölcsfák és ehető termésű bokrok telepítése parkokban

Leírás

Gyümölcsfák és ehető termésű cserjék telepítését javaslom nagyobb parkok gépjármű forgalomtól távolabb eső részein. Emellett legyenek feltérképezve a már ehető termésű fás szárú növények is a városban. Az edukáció és a széles körben elterjesztés miatt fontos az akciót kommunikációs kampánnyal kiegészíteni. A Budapest Fatár alkalmazás ennek egy nagyon jó online felülete lehet, ha kiegészülne egy gyümölcsfákra való szűrés gombbal. A helyszínen pedig táblák kihelyezését javaslom. A helyi komposztközösségek mellett megjelenhetnek gyümölcsszedő és feldolgozó közösségek is.

Min szeretnél változtatni?

Az élelmiszerválságban egy eddig kevéssé ismert lokális erőforrást lehetne kihasználni, és több ember számára hozzáférhetővé tenni a gyümölcsök fogyasztását. A gyümölcsszedés a közösségépítést is elősegítheti.

Kapcsolódó hivatkozás

Hivatal visszajelzése

Támogatjuk egyedi gyümölcsösök kialakítását nyitott, közösségi kertként. _x000D_ Közparkokban gyümölcsfák telepítését (csonthéjasok kivételével) balesetveszély és a rongálásnak való kitettség miatt nem javasoljuk. Az ötletet összevonva más hasonló ötletekkel ajánljuk szavazólapra. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1992
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás