Vissza

Zöldtetők, zöldhomlokzatok létesítése önkormányzati épületeken

Leírás

Ahogyan sok más külföldi városban bevált a környezet ily módon történő zöldítése, hozzanak létre zöldtetőket és/vagy zöldhomlokzatokat az erre praktikusan és tulajdonjogilag is alkalmas épületeken (pl. önkormányzati épületeken), a lehetőségekhez mérten minden kerületben. Ezzel a budapesti utcák levegőjét, klímáját jelentősen javíthatnák - miközben használaton kívüli területek nyernének funkciót -, hiszen a környék hőháztartását, az arra járók közérzetét kedvezően befolyásolná. Ezenfelül a város látványa is (még) jobbá válna.

Min szeretnél változtatni?

Folyamatos probléma a városi zöldfelületek növelésének kérdése. Ezzel a megoldással olyan területeket lehetne bevonni, amelyek használaton kívül vannak, és nem befolyásolnak semmilyen közlekedési és egyéb funkciót.

Hivatal visszajelzése

Támogatjuk homlokzatzöldítési pályázat kiírását, amelyen önkormányzati intézmények is indulhatnak a társasházak mellett. A pályázatban zöldtetőkre nem lehet majd pályázni, mert kialakításuk költséges és a társasházak tetőszerkezetének felújítását igényelné, ez utóbbira a közösségi költségvetés forrása nem fordítható. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1990
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás