Vissza

LEGYEN A BELVÁROSI PETŐFI SÁNDOR UTCA MINDEN IRÁNYBÓL BIZTONSÁGOSAN KERÉKPÁROZHATÓ!

Leírás

Szerinted is rossz érzés az autókkal szemben bicajozni a Petőfi Sándor utcában? Ennek kiküszöbölésére legyen felfestve az ellenirányú kerékpározás számára nyitott kerékpársáv, hogy az autóvezetők legyenek arról informálva, hogy számítaniuk kell szembe haladó kerékpározásra, és érzékeljék ennek a helyigényét is. Piktogramok is jelezzék rendszeresen a kerékpárosok irányát, hogy a gyalogosok is számítsanak arra, hogy mindkét irányból jöhetnek kerékpárosok.

Min szeretnél változtatni?

Ez az útvonal az egyik legideálisabb észak-déli kerékpáros közlekedési tengely a belvárosban, ezért mindenképp meg kell teremteni a megfelelő komfortszintet ahhoz, hogy a lehető legtöbben használják.

Helyszín

Petőfi Sándor utca a Ferenciek tere és az Erzsébet tér között

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötletet a Főpolgármesteri Hivatal illetékes osztálya nem támogatja, mert az útpálya szélessége nem elegendő ellenirányú kerékpársávhoz. A zöldfelületeket fák és közművek miatt nem lehet mozgatni. A megvalósítás technológiai akadályba is ütközik: az utca díszburkolatára nem lehet burkolati jelet tartósan létesíteni, a nyitott kerékpársáv terelővonala pedig feltehetőleg az arra közlekedő 15-ös busz keréknyomába esne, így emiatt sem lenne tartós. Az ellenirányú közlekedés jelenleg is biztosított, az útvonal táblákkal átláthatóan szabályozott.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1989
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
V. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás