Vissza

Ideiglenes zebrák a Pesti alsó rakparton

Leírás

Olyan rapid műszaki megoldású zebrák kialakítását javaslom a Pesti alsó rakpartra, amelyek ideiglenes módon tudnak megoldást nyújtani, amíg nem készül el a rakpart végleges átépítése. A gyalogátkelők elősegítenék, hogy több ember kapjon kedvet, és menjen le a Duna-partra, ismerje meg, hogy milyen jó közvetlenül a folyó mellett lenni. A kísérleti megnyitások során bebizonyosodott, hogy erre nagy igény van a városlakók részéről. Legyen biztonságosan és könnyen megközelíthető a folyópart!

Min szeretnél változtatni?

A fejlesztés elősegítené a Duna-part biztonságos gyalogos megközelítését, egyrészt az ideiglenes gyalogos-kerékpáros használat során, másrészt akkor, amikor gépjárművek közlekednek.

Helyszín

Pesti alsó rakpart

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A gyalogos-átkelőhelyek létesítése hatósági engedélyköteles tevékenység, balesetveszély miatt csak úgy jelölhető ki, ha megfelelő a közvilágítás és megfelelő csatlakozó gyalogos útvonalak is vannak. A rakpart mentén, ahol ez lehetséges, jelenleg van kialakított gyalogos-átkelőhely. Az ötletben javasoltak szellemisége alapján zajlik a jövőben a pesti alsó rakpart megújítása.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1988
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
V. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás