Vissza

Deák téri bicajút + járda kiszélesítése Akvárium mellett

Leírás

Javaslat: A Deák tér Keleti oldalán az Aqvárium Klub és a Bajcsy út autópályája közötti É-D-i irányú, közös gyalogos-bicajos járdának a drasztikus kiszélesítése, akár a szélső, jobbra kanyarodó autós sáv megszüntetésével, akár a járdához képest az Akvárium felé eső zöld terület és fasor megszüntetésével (vagy mindkettővel). Hatalmas a gyalogos közlekedési igény a közpark, a tömegközlekedési csomópont és a boltok miatt. Hatalmas a bicajos közlekedési igény az ide vezető jó belvárosi bicajutak miatt (Andrássy, Bajcsy, Károly krt), ezt jelenleg egy ösvény próbálja kiszolgálni. A fasor kivágása nem probléma, mert CO2 kibocsájtás ellenes közlekedési módokat támogat.

Min szeretnél változtatni?

A jelenlegi hely külön-külön gyalogjárádnak és bicajútnak is túl vékony, balesetveszély van, zavarják egymást a közlekedők. Ezt szüntetném meg.

Helyszín

Deák tér az Akvárium Klub és a Bajcsy Zs út között

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A szóban forgó helyszín az Erzsébet tér, ahol a fasor és zöldfelület megszüntetése nem támogatható. A tervek szerint a metrópótlást követően a Bajcsy-Zsilinkszky úti járdán vezetett kerékpársáv megszűnik és a Károly körúti minta szerint irányhelyes lesz. Ez a megoldás minden szereplő számára előnyökkel jár: feloldja a gyalogosok és a kerékpárosok közötti konfliktust és a zöldfelületet sem érinti a beavatkozás.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1987
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
V. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás