Vissza

Kolozsvár utcai piactér - leendő Pestújhely vasúti megálló környezetének fejlesztése

Leírás

A XIV-XV. kerület határán, a Kolozsvár utcai piactér környezete rendkívül lehangoló. Mindig is az volt, most is az és láthatóan senkinek semmi elképzelése nincs, hogy itt mégis mit lehetne csinálni. Most írták ki a leendő Pestújhely vasúti megálló kialakítására a tervezést (NIF ZRT). Szóval több okból is indokolt lenne ennek a jobb sorsra érdemes, lepukkant kis térnek a fejlesztése. Ide értendő a mostani piac teljes újragondolása (pl. hátrább felépíteni, nagyobb teresedés, több kiülési lehetőség. Jó lenne valami kisebb építészeti attrakció ide, mert ez lehetne a kerület egyik kapuja.

Min szeretnél változtatni?

A XV. kerület egyik forgalmas, de elhanyagolt, lerobbant "kapujának" fejlesztése.

Helyszín

Kolozsvár utca - Rákospalotai Körvasút sor keresztezése

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet nem valósítható meg a közösségi költségvetés keretein belül, mivel a javasolt helyszín nem fővárosi vagy kerületi tulajdonú/fenntartású, hanem magántulajdon. Emellett pedig a tervezett déli körvasút fejlesztéssel érintett terület, amit ahhoz kapcsolódva érdemes komplexen fejleszteni, kismértékű látványbeavatkozásnak nincs értelme.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1983
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
XV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás