Vissza

Ne a Népszínház utcában legyen a 99-es busz végállomása!

Leírás

Budapest egyik ikonikus utcája a Népszínház. Mely egyszerre van tele élettel és mindenféle nációjú és etnikumú emberrel. Lehet szeretni, vagy utálni (én személy szerint nagyon szeretem), de mindenkiben nyomot hagy. Ami sajnos szintén mindenkiben nyomot hagy, az a levegő minősége a Népszínház utca körút-felőli részén, valamint a parkoló 99-es buszok tömött sora, mely igencsak kellemetlen hellyé teszi az arra járók számára ezt az utcarészt. A 99-es busz Blaha Lujza téri végállomása komoly gátat szab az utca és a Népszínház negyed fejlődésének. Ne a Népszínház utcában legyen a 99-es busz végállomása! A busz a Népszínház utcát elkerülve haladjon a 2. János Pál Pápa térről egyenesen a Rákóczi út felé és az útra balra kanyarodván erjen el a Blaha Lujza térre. A BKK figyelmébe ajánlanám a 99-es busz útvonalának átalakítását is. Össze lehetne kötni egy budai buszjárattal, ami vagy a Széll Kálmán, vagy a BAH-csomópont, vagy a 11. kerület felé szállíthatná a 99-es busz utasait.

Min szeretnél változtatni?

A levegő és környezetszennyezés mértéke kétségbeejtő a Népszínház elején. Amennyiben elkerülne a 99-es busz végállomása, megindulhatna a Népszínház utca valódi átalakulása. Helyi lakosként szeretném még egyszer megélni, hogy sétáló utcává alakul át.

Helyszín

Népszínház utca

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet forgalomszabályozási, a tömegközlekedés menetrendjére/hálózati kialakítására vonatkozó kérdést érint, ami a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/ ) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat. A problémáját jelezheti a BKK hibabejelentő felületein (https://bkk.hu/visszajelzes) vagy a Járókelőn (https://jarokelo.hu) is.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1981
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás