Vissza

Tegyük zöldebbé az Alkotás utcát!

Leírás

Az Alkotás utcán végig a Krisztina körúttól a Királyhágó utcáig a villamossínek mentén lévő betonszigeteket kellene zöldíteni. Ez összesen 4 db betonszigetet jelent, amiből 2 hozzávetőlegesen 8 x 1,5 méteres, 2 pedig 40 x 2 méteres. Ezeket a szigeteket leginkább laposcserjékkel lehetne beültetni, ugyanis fák ültetése valószínűleg akadályozná a villamos közlekedését. Az Alkotás utca ezen szakasza jelenleg rendkívül zajos és forgalmas, fák és zöld részek pedig szinte egyáltalán nincsenek, így a zöldítésnek három nagyon fontos funkciója is lenne: 1. légszennyezés csökkentése 2. nyáron hőmérséklet csökkentése 3. az Alkotás utcán lakók vagy arra közlekedők mentális jól-létének növelése.

Min szeretnél változtatni?

Az Alkotás utca ezen szakasza leginkább egy betondzsungelre hasonlít, így a zöldítés pozitívan hatna a környéken lakók, illetve közlekedők mentális állapotára, valamint csökkentené a légszennyezést és nyáron a hőmérsékletet.

Helyszín

Alkotás utca Krisztina körút és Királyhágó közötti része

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A középszigeteken zöldfelületek létesítésének lehetősége kérdéses, mivel mind a villamos, mind a közúti űrszelvényt biztosítani kell és várhatóan jelentős közmű is van az útpálya alatt. A keskeny zöldfelületek fenntartása problémás, mivel a közművek miatt vékony ültetőközegben öntözés hiányában a növényzet kiég.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1975
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
40 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás