Vissza

VILLAMOS SÍNEK KERESZTEZÉSE BIZTONSÁGOSAN KERÉKPÁRRAL

Leírás

Sok kerékpárosnak meggyűlt már a baja a villamos sínekkel, mert ha nem megfelelő szögben keresztezzük a síneket, nagyot eshetünk. Kísérleti jelleggel az erre a problémára kitalált Velostrail elemek beépítését javasoljuk a Móricz Zsigmond körtéren. A lényege ennek az elemnek, hogy megszünteti a rést a sínszálak között, és így nem tud a kerékpár kereke beleakadni és azonnali esést okozni. Javasoljuk, hogy a Bartók Béla utat átszelő villamossíneken a kerékpársáv szélességében legyen beépítve, és amennyiben pozitívan zárul a tesztidőszak, Budapest sok más helyszínén lehetne alkalmazni a megoldást.

Min szeretnél változtatni?

Csökkenti a baleseti kockázatot, amely növeli a kerékpározási kedvet.

Helyszín

Móricz Zsigmond körtér

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Bár a javasolt módszer közlekedésbiztonsági szempontból kiemelten támogatandó és valóban szerencsés kerékpáros szempontból, azonban nem minden felépítménytípusnál alkalmazható. A Móricz Zsigmond körtér esetében kimondottan nem támogatjuk a változást szakmai és vasútbiztonsági szempontokat is figyelembe véve. Ennek oka, hogy kis sugarú íveken kanyarodnak a villamosok, ehhez pedig szükség van a sínek között lévő hézagokra, így nem kivitelezhető egyszerre az ilyen eszközök használata és a villamosközlekedés biztonsága.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1970
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás