Vissza

A MOL Bubi hálózat kiterjesztése a Kőbányai úton és a bicikli utak biztonságosabbá tétele

Leírás

A Kőbányai út kerékpárútjára támaszkodva szeretnénk bővíteni a Bubi hálózatot. A meglévő kerékpárút biztonságosabbá tételén (útjelzések újrafestése, táblák kihelyezése stb) túl csak az új Bubi állomások kiépítése járna költségekkel. Új dokkolóra lenne szükség az Orczy téren, a Kőbányai út és a Könyves Kálmán krt. sarkán, az Eiffel Műhelyház előtt és a Liget téren, Kőbánya alsó vasútállomásnál, valamint a Népligetben, a Vajda Péter utcánál is. Mindez számos előnnyel járna: - fontos közlekedési csomópontokat kötne be a hálózatba (Kőbánya alsó vasútállomás és több busz végállomása is), - javítaná a Népliget elérhetőségét, megkönnyítené a park használatát, - segítené a Kőbányai út környékén lévő rozsdaövezetek rehabilitációját, - új utazási irányokat nyitna meg a Bubi Üllői út mentén fekvő (Népliget, Ecseri út), ill. józsefvárosi (Diószegi u., Szenes Iván tér) állomásai számára, segítené egy komplex hálózat kiépülését, - bővítené a szomszédos kerületek közötti kapcsolatokat.

Min szeretnél változtatni?

Ahogy a hosszabb leírásban kifejtettük, biztonságosabbá válik Kőbányáról a belváros kerékpáros megközelítése, valamint elérhetővé válik az olcsó, zöld közlekedési opció a kőbányaiak és külső-józsefvárosiak számára.

Helyszín

Kőbányai út - Kőbányán és Józsefváros külső

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A BKK rendelkezik megalapozó tanulmányokkal a MOL Bubi fejlesztésével, szolgáltatási területének növelésével kapcsolatban. A lehetséges bővítések tervezése ezek alapján folyamatosan zajlik, a jelenleg érvényes üzemeltetési szerződés 2025-ig szabja meg ennek kereteit, attól eltérni nem tudnak. Fontos kiemelni, hogy a közbringa-szolgáltatás akkor tud hatékonyan működni, ha az új területek közvetlenül kapcsolódnak a meglévő szolgáltatási területekhez, emiatt a külsőbb kerületek területeinek bevonására csak fokozatosan, a bővítés egy későbbi szakaszában lesz majd lehetőség.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1969
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
X. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás