Vissza

Szemétmentes Budapestet!

Leírás

Szerte az országban és a fővárosban is nagy probléma a szeméthalmok terjeszkedése a zöldterületeken, erdőkben, az utak szélén. Sokan szerveznek kisebb-nagyobb szemétszedéseket, de ezeket koordinálva, kommunikációjukat támogatva több embert lehetne bevonni, és jobb hatásfokkal lehetne tenni azért, hogy a város zöldterületei ne váljanak hulladéklerakóvá. A javaslat: "szeméttelenítő" éves kampány szervezése, melynek részei: - a hulladékhalmok felmérése önkéntesekkel - a környékbeliek figyelmének felhívása - kerületi, városrészi civil szervezetekkel közös szemétszedések szervezése, a helyi civilek támogatása kommunikációval, zsákokkal, kesztyűkkel és egyéb szükséges eszközökkel , valamint az összegyűlt hulladék elszállíttatása - az eredmények kommunikációja

Min szeretnél változtatni?

A főváros zöldterületein hatalmas mennyiségű hulladékot raktak le az elmúlt évtizedekben. A lelkes helyi hulladékösszegyűjtési kezdeményezések fontosak, de nem tudnak lépést tartani az illegális szemétlerakókkal.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A főváros cégei feladatellátásuk keretében végeznek szemléletformáló, edukációs tevékenységeket, illetve támogatják a szemétszedő akciókat is, ezért az önkormányzat a közösségi költségvetésből ilyet nem támogat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1957
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
15 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás