Vissza

Energetikai korszerűsítés - tájékoztató kampány

Leírás

Az energia- és klímaválság kellős közepén mindenki szigetelni, korszerűsíteni akar. Azonban Magyarországon ezermilliárdok mentek el rosszul kivitelezett korszerűsítésekre (1), így hiába a pénz és a szándék, az eredmény elmarad, ami csalódást okoz és eltántoríthat egyeseket a fejlesztéstől. Jó lenne ezért egy tájékozató kampány, amely szakmai és jogi oldalról támogatná a korszerűsíteni kívánó laikus lakókat. Hogyan álljunk neki? Mit és kivel terveztessünk? Mik a tipikus hibák? Mik a bevált és mik a meghaladott technológiák? Mit kell eltűrjön a szomszéd, átlóghatunk-e a telkére, az utcára? Mit tehet egy társasház közössége a közös képviselő segítségével, vagy ha az nem együttműködő, vagy ha a lakók egy része nem együttműködő, esetleg anyagilag különbség van a felek kapacitásai között? Bérbe lehet adni a tetőt napelemek számára? Szerintem nem ismert, hogy a fővárosi önkormányzaton belül van egy energetikai felújításokat támogató iroda (2) ingyenes konzultációs lehetőséggel és tudástárral.

Min szeretnél változtatni?

Népszerűsítsék a már meglévő konzultációs lehetőséget és tudástárat, és bővítsék az időközben felmerülő kérdésekkel, ha szükséges.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A főváros cégei feladatellátásuk keretében végeznek szemléletformáló, edukációs tevékenységeket, ezért az önkormányzat a közösségi költségvetésből ilyet nem támogat. Az ötletben jelölt célokra EU-s források is rendelkezésre állnak, ezek felhasználásával szemléletformálásra is sor kerül.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1952
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás