Vissza

Csapadékvíz-mentesítés elszivárogtatással

Leírás

Környezetbarát, a városrész élhetőségét növelő, a növényzet táplálására tökéletes megoldás a tiszta csapadékvíz elszivárogtatása. A Csillaghegyi ártéri öblözet legnagyobb része kiválóan alkalmas a csapadék elszikkasztására: ehhez megfelelő az altalaj, és elég mélyen van a talajvíz (kivéve a Mocsárosban és a Csillaghegyi árok környezetében). Ezzel nem avatkozunk be lényegesen a terület talajvíz-háztartásába. Ahol kevés a szabad terület, pl. utcákban, a burkolt felületekről összegyűlő csapadékvizet helyben elszivárogtathatjuk a legmélyebb pontokon az utca zöld sávjában talajba süllyesztett szikkasztó cellák segítségével, amelyekhez résfolyókák vezetik a vizet. A cellák hordalékfogó (és szükség esetén olajfogó) aknákkal védhetők eltömődés ellen. A rendszer elemei tisztíthatóak, így a szivárogtató képesség fenntartható. Télen a csúszásveszély csökkentése érdekében a vízgyűjtő terület kősón (NaCl) kívül minden más módon kezelhető.

Min szeretnél változtatni?

Csillaghegyen egyre gyakoribbak a villámvizekkel napokig elárasztott utcák. A kis utcák csapadékvízmentesítésére az egyesített rendszerű közcsatornába vezetés vízpazarló, szennyvíz-növelő, a Dunát szennyező, korszerűtlen megoldás.

Helyszín

A Csillaghegyi ártéri öblözet közterületei. Pl. a rövid Czucor utca felújításra és csapadékvíz-mentesítésre szorul. A hosszabb és szélesebb Bivalyos utca elsősorban csapadékvíz-mentesítésre.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1947
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
III. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
20 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás