Vissza

Ehető növények telepítése játszóterek környékére

Leírás

Javaslom a játszóterek környékén ehető - lehetőleg őshonos - növények telepítését, mellettük ismertető tábla elhelyezését, esetleg játékos feladatokkal történő, tanösvény-szerű kialakítását. Azon túl, hogy zöldfelületi értékkel rendelkezik 1-1 ilyen "ehető kert", még ismerettel is gazdagíthatja az arra járókat, a játszótérhasználókat. Általam javasolt növények elsősorban a fűszernövények (pl. oregáno, bazsalikom, rozmaring, petrezselyem). Ültethetők zöldségek, gyümölcsfák is, de tudom, ennek fenntartása már problémába ütközhet, ezért helyi közösségek szintjén lehetne ötletelni arról, hogy közösségépítő jelleggel legyenek-e zöldségek és gyümölcsfák is. Gyümölcsfák telepítése szerintem olyan játszótér környékén lehet javasolható, ahol van a közelben közösségi komposztáló is.

Min szeretnél változtatni?

Az ehető növények zöldfelületi értékén túl a gyerekek és a szülők megismerhetik a konyhakerti növényeket, az kihelyezett ismertetőknek köszönhetően azok városi környezetben való tartását is (lakásban, erkélyen, teraszon).

Hivatal visszajelzése

Támogatjuk egyedi gyümölcsösök kialakítását nyitott, közösségi kertként. _x000D_ Közparkokban gyümölcsfák telepítését (csonthéjasok kivételével) balesetveszély és a rongálásnak való kitettség miatt nem javasoljuk. Az ötletet összevonva más hasonló ötletekkel ajánljuk szavazólapra. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1943
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás